top of page
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon

NORWEGISCH

PREMIUM

READ MORE

H for Hawk
av Helen Macdonald

"H for Hawk" er en selvbiografisk, encyclopedisk roman og avhandling in form av en roman fra den britiske forfatteren Helen Macdonald. Den første britiske opprinnelige problemene med tittelen "H for Hawk" bleu i 2014 i Jonathan Cape forlag og består av 300 sider. Den første tyske utgaven kom 7. august 2015 i Allegria Verlag i Oversettelsen av Ulrike Kretschmer på markedet. Romanen ble 2014 u. a. med Samuel Johnson-prisen og Costa Book Award tildes.

 

Med den Boken ekspanderte Helen Macdonald deres erfaring med falconerien og den bevisste mötet med et dyrs sjel rundt og utvidte det på objektivering visningen av forfatteren. Hennes far, Alisdair Macdonald, var en respektert Journalist, den død plutselig i år 2007 av et hjerteinfarkt. I løpet av den prosessen kjøper forfatter en kvinnelig Hauk, å trene hun på falkejakt. Men historien om deres sorg og farvel til faren kombinerer seg mer og mer med frie flyvning av den hauk.

 

Boken er eni blanding av biografi, selvbiografi, natur- og dyrbeskrivelse og har hjelped etablering en av dagens britiske trend, som kalles "Nye Naturer Skriving" (New Nature Writing).

Logo medias.jpg
bottom of page